Nyheter 15 november 2024 Magnus Därth i ATL om Avskogningsförordningen 15 november 2024 Svenska plattformen för riskgrödor 15 november 2024 Ica Supermarket Medis är Årets Kött och Charkavdelning 2024! 12 november 2024 Framtidens Jordbruk – Gris 7 november 2024 Nya Ambassadörsfilmer om KCA 7 november 2024 UECBV Årsmöte i Warszawa 7 november 2024 Exklusivt medlemserbjudande 25 oktober 2024 Remissyttrande: Livsmedelsverkets generella kostråd för den vuxna befolkningen 14 oktober 2024 Möt branschens toppnamn på Kött & Charkuteridagarna den 17 oktober i Malmö! 10 oktober 2024 Är du redo att utforska framtidens förpackningar? 27 september 2024 Livsmedelsverket föreslår skärpta köttrekommendationer 23 september 2024 Styckar-SM 2024 – Sveriges bästa styckare tävlar i Malmö 20 september 2024 Behöver ni stärka kompetensen inom köttförädling? 19 september 2024 Förpackningsseminarium 16 oktober, Slagthuset i Malmö 5 september 2024 Avskogningsförordningen – En nulägesbild 30 augusti 2024 Landsbygdsminister Peter Kullgren inviger Styckar-SM 22 augusti 2024 Kött på frammarsch: Trenden som vänder 20 juni 2024 Minskad salthalt i charkprodukter 14 juni 2024 Anmälan till Styckar-SM öppen 11 juni 2024 Anmäl tävlingsprodukter till Chark-SM 7 juni 2024 Ny hållbarhetsansvarig på KCF 17 maj 2024 Anmälan öppen till Kött och Charkuteridagarna 16 april 2024 KCF positiva till utredarens förslag om kamerabevakning 21 mars 2024 Väsentlighetsanalys sätter hållbarhetsfrågorna i fokus 19 februari 2024 Nu förstärker KCF inom både hållbarhet och kommunikation 7 november 2023 Ny branschorganisation stärker kött- och charkbranschen 1 september 2023 Ny digital mötesplats ska ge fler jobb i köttbranschen 25 augusti 2023 Kött och charkföretagens årskonferens 26/10 2023 28 juni 2023 HKScan lanserar #korvdalen under Almedalsveckan i Visby 22 maj 2023 Nu klart: Kött och Chark-SM 2024 arrangeras i Malmö 28 april 2023 Kött- och charkbranschens tydliga inspel till Livsmedelsstrategin 2.0 28 mars 2023 Öppet brev till finansministern från 800 medlemsföretag 27 februari 2023 Kött och charkbranschen satsar på språkstöd för nyanlända 21 februari 2023 KCF kommenterar Livsmedelsverkets nya tillsynsmodell 2 november 2022 Daniel Tunner vinnare i första upplagan av Styckar-SM 31 oktober 2022 Här är hela vinnarlistan från årets Chark-SM 27 oktober 2022 Kött och Charkföretagen får ny ordförande 22 september 2022 Efterlängtat Chark-SM tillbaka – missa inte årets fest! 5 september 2022 Fler styckare till branschen målet för KLS nya satsning 16 augusti 2022 Missa inte att anmäla dig till årets Chark-SM i Göteborg 4 juli 2022 Arbetslösa och branschen drabbas av regeringens bristande agerande 20 juni 2022 Språkstöd hjälper nyanlända till arbete i köttbranschen 16 maj 2022 Chark-SM 2022 är igång – dags att skicka in ditt tävlingsbidrag 25 april 2022 Regeringen presenterar utökat krispaket för köttbranschen 17 mars 2022 Gemensam aktion för att säkra svenskt kött och svensk fågel 23 februari 2022 KLS Ugglarps sammanställer leverantörers klimatavtryck 18 februari 2022 Följ oss gärna och tyck till på vårt nya LinkedInkonto 31 januari 2022 Ny digital lärplattform ska ge fler slaktare och styckare 16 november 2021 Osynliggör inte företagens faktiska hållbarhetsarbete 28 oktober 2021 Se Kött och Charkföretagens årskonferens i efterhand 19 oktober 2021 Allt vanligare med otillbörliga affärsmetoder enligt företag 6 oktober 2021 Tema: Marknaden efter Corona och otillbörliga handelsmetoder 12 maj 2021 Chockhöjda kontrollavgifter drabbar livsmedelsbranschen 10 maj 2021 Det osäkra pandemiläget gör att Chark-SM flyttas fram till 2022 5 april 2021 Kompetensbrist hotar svensk kött- och charkproduktion 25 mars 2021 Slutrapport om kompetensläget överlämnad till Jennie Nilsson 29 januari 2021 Förbättrad foderproduktion ska minska klimatpåverkan 18 december 2020 Efterlängtad kompetens-satsning för kött- och chark 16 november 2020 Snart dags för riktiga Brexit – det här bör du förbereda dig på 2 november 2020 Bara återvinningsbara förpackningar för HKScan 29 oktober 2020 Tydlighet i märkningen – inte ”vegokorv” eller ”vegoburgare” 14 oktober 2020 Gymnasieutbildningar inom kött- och chark saknas i Sverige 28 augusti 2020 Mer medel till ReduSalt för att minska salthalten i mat 13 augusti 2020 Chark-SM flyttas fram till 2021 4 juli 2020 Kött- och fågelbranschen lämnar avgiftsutredningen 25 juni 2020 Landets bästa styckare ska koras under Chark-SM 24 juni 2020 Fokus på enskilda produkters prestanda i Coops nya modell 27 april 2020 E-handelstjänst på rekordtid blev lösningen för Globe Foods 21 april 2020 Succé för grillfilmerna från Petterssons Chark i Boden 20 april 2020 Stängda gränser under Corona påverkar köttbranschen 17 mars 2020 Angående Coronavirus (covid-19) 14 januari 2020 Branschens kompetensbehov ska kartläggas – för 2 miljoner 26 november 2019 Chark-SM tillbaka i branschens regi 5 november 2019 Straffa inte företag som satsar på hållbarhetsåtgärder, WWF! 24 oktober 2019 Mot mer hållbara transporter – nu tar KLS Ugglarps nästa steg 21 oktober 2019 Landsbygdsminister Jennie Nilsson på unikt studiebesök 21 oktober 2019 Handlingskraft och långsiktigt hållbarhetsarbete prisat 11 oktober 2019 Klimatsmartare svenska gårdar – nytt initiativ från HKScan 7 oktober 2019 Extremt marknadsläge för kött inom EU 1 oktober 2019 Otillbörliga affärsmetoder måste stoppas 18 september 2019 Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion 15 juli 2019 Kompetensfrågan i fokus på KCF:s högnivåmöte i Almedalen 31 maj 2019 ”Vi måste öka intresset för hantverket” 28 maj 2019 ”Stor möjlighet för branschen att ta socialt ansvar” 22 maj 2019 Peak meat och ökad e-handel – en bransch i förändring 14 maj 2019 Svar direkt: Hur påverkar EU-valet kött- och charkföretag? 7 maj 2019 Ökade råvarukostnader stor utmaning för företagen 2 april 2019 E-handel och hållbarhet i fokus den 16 maj 25 mars 2019 Nytt Branschråd för Kött och Chark bildat 25 mars 2019 Nystart för Nationella rådet för Livsmedelsstrategin 12 mars 2019 Ökat kunskapsläge om lammkött 28 februari 2019 KCF i juryn till Årets Livsmedelsexportör 2019 21 februari 2019 KCF träffar regeringens utredare 1 februari 2019 KCF kommenterar nyheten om polskt kött från sjuka slaktdjur 29 januari 2019 E-handel och hållbarhet i fokus den 16 maj 21 januari 2019 Mot Sveriges mest ansvarstagande bransch 17 januari 2019 Rapport från EAT Lancet om hälsosam och hållbar mat 2050 15 januari 2019 KCF svidar om till ny digital kostym 5 december 2018 Långsiktig konkurrenskraft viktigare än tillfälliga krisstöd!