Rösterna du inte vill missa på Höstträffen

Den 23 oktober samlas branschen i Stockholm för Kött- och Charkuteriföretagens Höstträff – och årets program bjuder på ett unikt möte mellan politik, myndigheter och branschens egna röster.
Det här är talarna du inte vill missa.
På scen möter du:
- Anna-Karin Hatt, partiledare (C) – om livsmedelsberedskap med särskilt fokus på kött, och Centerpartiets syn på svensk köttproduktion.
Efter sitt anförande ställs hon mot väggen av Magnus Nilsson, vd Nyhléns Hugosons & vice ordförande i KCF, samt Johan Eriksson, ordförande i Sveriges Grisföretagare & vd Mycklinge Lantbruk. - Christina Nordin, generaldirektör Livsmedelsverket – ger en aktuell lägesbild av investeringsprogrammet för en robust livsmedelskedja, och om ansvarsfördelningen mellan stat och företag i kristid.
- Nils Arin, chef på Jordbruksverkets beredskapsenhet – om beredskapslager, investeringsstöd och hur staten vill stärka beredskapen på gårdsnivå.
- Robert Stekovic, inköps- och marknadsdirektör Lidl Sverige – berättar om satsningen Matriket och hur handeln vill bidra till ökad självförsörjning och export av svenskt kött.
- Anna Kristoffersson, ordförande Svenska Fåravelsförbundet – om utmaningar och möjligheter för svensk lammproduktion, och varför fåren har en nyckelroll i framtidens livsmedelsberedskap.
- Ola Thomsson, inköpschef Protos – delar berättelsen om Tillväxtsatsning lamm Gotland och samarbetet bakom kvällens gotländska middag.
- Håkan Christensson, projektledare Tillväxtagenda Kött – presenterar resultatet av projektarbetet och vägarna framåt för svensk köttproduktion.
- Jimmy Sandell, kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen – avslutar dagen med en analys av kampanjen En tugga i taget och hur branschen kan lyfta köttet i den bredare livsmedelsdebatten.
Höstträffen 2025 blir ett tillfälle att lyfta blicken – och samla hela kedjan, från politik och myndigheter till företag, handel och producenter.
Det blir samtal med skärpa, ny kunskap och många tillfällen till möten och nätverkande.
När: Torsdag 23 oktober
Var: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Vi startar med lunch och avslutar med middag – med gotländskt lamm sponsrat av Protos.
Sista anmälningsdag är fredag 17 oktober – säkra din plats här!