Ica Supermarket Medis är Årets Kött och Charkavdelning 2024!

Chark-SM är kategoriägare i Årets Kött & Charkavdelningen på Dagligvarugalan och igår delade KCF:s VD Magnus Därth och Ingela Stenson från juryn ut pris till de glada vinnarna på ICA Supermarket Medis Stockholm, i Stadshuset.

Motiveringen löd:
“Med utgångspunkt i att minska matsvinnet i den manuella köttdisken har årets vinnare hittat ett alldeles eget uttryck. I den unikt designade butiken tillåts egetvaccat kött och charkuterier breda ut sig över hela färskvaruavdelningen i snygga exponeringar. Med ett brett utbud av både kött och charkuterier blir även den mest kräsna kunden nöjd.”

Om priset

Vinnaren av Årets Kött – & Charkavdelning ska vara en butik som utmärker sig genom affärskänsla, engagemang, kreativitet, och kunskap.

Priset är instiftat för att främja butiker som aktivt arbetar för:

  • Engagerade, kunniga och självständiga medarbetare
  • Förmedla hantverket och traditionen inom svensk charkuteri- och köttproduktion
  • Lyfta fram sortiment och produkter med svensk råvara och lokal svensk anknytning, samt förmedla dess fördelar
  • Säljande och inspirerande exponeringslösningar samt kampanjer som bidrar till merköp och nya matvanor hos konsumenten
  • Marknads- och tidsanpassat sortiment med bredd
  • Tilltalande och innovativ butiks- och avdelningsmiljö
  • Ett minskat matsvinn och ökad hållbarhet.

Jury
Magnus Därth, VD/Managing Director, Kött & Charkuteriföretagen
Bosse Bäckdén, Key Account Manager, Jakobsdals
Majsan Pense, Kategoriansvarig, Coop
Karin Amedé, Kommunikationschef, Svenskt Kött
Ingela Stenson, Omvärldsanalytiker och strateg, United Minds
Eric Persson, Försäljning, Protos

Ordförande: Joachim Björk, Redaktionssek, Fri Köpenskap