Chark-SM

Årets största händelse för dig i kött- & charkuteribranschen 

Kött & Charkuteridagarna 16-17 oktober i Malmö är fyllda med inspirerande konferensprogram som tar upp framtida utmaningar, myllrande branschmässa, mingel och diskussioner med branschkollegor! Nytt för i år är att vi utvidgar eventet och smygstartar redan onsdag 16 oktober med årsmöte, förpackningsseminarium och mingelmiddag. Torsdag den 17 oktober öppnar mässan parallellt med konferens och Styckar-SM. Dagarna avslutas under festliga former med bankettmiddag där de svenska mästarna i Chark-SM och Styckar-SM får ta emot sina pokaler.

Anmäl dig och dina kollegor till Kött & Charkuteridagarna här.

Hur stolt är du över dina produkter?

Chark-SM är en tävling för charkuterier tillverkade och marknadsförda i Sverige och hundratals charkuteriprodukter tävlar om de åtråvärda mästartitlarna. Produkternas kvalitet och smak bedöms i 18 klasser enligt tydliga kriterier av en kvalificerad jury beståendes av ett 40-tal domare. I varje klass koras en svensk mästare samt guld-, silver- och bronsmedaljör. Vinnarna offentliggörs under bankettmiddagen på Kött-och Charkuteridagarna 17 oktober på Slagthuset i Malmö.

Hur många svenska mästartitlar siktar ni på att ta hem i år?

Anmäl dina tävlingsprodukter här

Styckar-SM avgörs inför publik på scen

Styckar-SM visade sig vara en publiksuccé när den genomfördes första gången 2022. Nu är det dags igen när sex erfarna styckare ska mötas på scen och göra upp om vem som tar hem den åtråvärda titeln – svensk mästare i styckning 2024. Anmälan till Styckar-SM öppnar i början av juni så det är hög tid att fundera på vilken styckare ni vill ha med i tävlingen och helst ser som svensk styckarmästare 2024.

Anmälan till Styckar-SM öppnar i juni 2024.

I år flyttar festen till Slagthuset i Malmö

Kött & Charkuteridagarna har arrangeras vartannat år sedan 2001 och för att bredda evenemanget och nå ut till hela Sverige har livsmedelsbranschens största event börja turnera i landet. Tidigare år har Göteborg stått värd och i år flyttas det till Slagthuset, ett stenkast från Malmö centralstation. En byggnad med anrik historia, mycket karaktär och fantastiskt läge. Allt som behövs för att skapa de bästa förutsättningar för möten mässa, konferens, tävling och middag.

Kött & Chark-SM är en avgörande mötesplats för branschen där vi träffas för att lyfta fram hantverket, premiera kvalitet och diskutera de viktiga framtidsfrågorna. Det är också positivt att evenemanget nu kommer att börja flytta runt i landet så att fler kan ta del av aktiviteterna. Att börja i matlandskapet Skåne känns helt naturligt, säger Lars Appelqvist, ordförande för Kött- och Charkuteriföretagen.

Läs mer om Chark-SM.