Chark-SM

Årets största händelse för dig i kött- & charkuteribranschen 

Kött & Charkuteridagarna är fyllda med inspirerande konferensprogram som tar upp framtida utmaningar, myllrande branschmässa, mingel och diskussioner med branschkollegor! Dagarna avslutas under festliga former med bankettmiddag där de svenska mästarna i Chark-SM och Styckar-SM får ta emot sina pokaler.

Hur stolt är du över dina produkter?

Chark-SM är en tävling för charkuterier tillverkade och marknadsförda i Sverige och hundratals charkuteriprodukter tävlar om de åtråvärda mästartitlarna. Produkternas kvalitet och smak bedöms i 18 klasser enligt tydliga kriterier av en kvalificerad jury beståendes av ett 40-tal domare. I varje klass koras en svensk mästare samt guld-, silver- och bronsmedaljör. Vinnarna offentliggörs under bankettmiddagen.

Styckar-SM avgörs inför publik på scen

Sveriges bästa och mest erfarna styckare möts på scen och gör upp om vem som tar hem den åtråvärda titeln – svensk mästare i styckning.

Kött & Chark-SM är en avgörande mötesplats för branschen där vi träffas för att lyfta fram hantverket, premiera kvalitet och diskutera de viktiga framtidsfrågorna. Det är också positivt att evenemanget nu kommer att börja flytta runt i landet så att fler kan ta del av aktiviteterna. Att börja i matlandskapet Skåne känns helt naturligt, säger Lars Appelqvist, ordförande för Kött- och Charkuteriföretagen.

Läs mer om Chark-SM.