Landsbygdsminister Peter Kullgren inviger Styckar-SM

För att lyfta yrkesskickligheten i branschen och få fler att söka sig till yrket skapade Kött och Charkuteriföretagen och Tidskriften Kött & Chark tävlingen Styckar-SM. Tävlingen blev en succé 2022 och nu är det dags igen. Sex skickliga styckare tävlar om titeln svensk mästare i styckning 2024.

Styckar-SM avgörs inför stor publik på scen under Kött & Chark-SM torsdag 17 oktober. Och vad är väl mer passande än att tävlingen i års genomförs på just Slagthuset i Malmö! Landsbygdsminister Peter Kullgren inviger Styckar-SM och kommer under bankettmiddagen senare på kvällen dela ut pris till den lycklige vinnaren.

” Jag är mycket glad över att medverka under Kött- & Charkuteridagarna i Malmö. Det är en viktig mötesplats för en bransch som är avgörande för att hela landet ska leva och också för vår livsmedelsberedskap. Jag tycker det ska bli särskilt kul att inviga Styckar-SM som uppmärksammar den otroliga hantverksskicklighet som finns inom kött- och charkuteribranschen, säger landsbygdsminister Peter Kullgren.”

Läs mer om Kött & Charkuteridagarna, Chark-SM och Styckar-SM.