Ny hållbarhetsansvarig på KCF

Det är med stor glädje vi välkomnar Ulrika Norvell, ny hållbarhetsansvarig på Kött & Charkuteriföretagen. För er som inte känner Ulrika sedan tidigare kommer en snabb introduktion nedan.

  • Med en passion för mat och livsmedelsproduktion som sträcker sig tillbaka till utbildningen till livsmedelsagronom, har Ulrika en imponerande bakgrund med erfarenheter från ICA Sverige och Svenskmärkning.
  • Ulrika är särskilt stolt över att ha varit med att bygga upp ursprungsmärkningen Från Sverige – ett arbete som gynnar både kött och mjölk från våra svenska gårdar.
  • Efter sommaren ligger fokus på hållbarhetsfrågorna som KCF’s väsentlighetsanalys pekar ut, med avskogningsförordningen som första prioritet.
  • Ett av Ulrikas bästa kött- och charkuteriminnen kommer från Korvfestivalen. För er som inte varit där – ett varmt tips!
  • Hemma lagar hon helst köttfärssås och spaghetti, och till grillkorven kan hon inte vara utan sötstark senap.
  • När det är dags att koppla av? Då njuter hon av god mat. Och i sommar? Då reser hon genom Europa och hänger på lantstället i Värmland – självklart med god mat i sällskap!

Vi ser fram emot att se de positiva förändringar och de hållbarhetsinsatser hon kommer att leda. Håll utkik här för fler uppdateringar!

Välkommen till teamet och kött-& charkuteribranschen Ulrika! Du är hett efterlängtad!