Efterlängtat Chark-SM tillbaka – missa inte årets fest!

Den 27 oktober är det äntligen dags för Chark-SM att göra efterlängtad comeback på Eriksbergs Hotell i Göteborg. Intresset är större än någonsin – över 70 företag är anmälda till tävlingen – men det går fortfarande att anmäla sig till dagens konferens och kvällens bankett.

Nu är det snart dags att utse de bästa kött- och charkprodukterna som säljs ute i landet. Det finns arton kategorier att tävla inom med tre kvalitetsnivåer: guld, silver och brons. Sist men inte minst utses en Svensk Mästare inom varje kategori.

Men Chark-SM är inte bara en tävling utan även ett perfekt tillfälle att få träffa kollegor i branschen för att diskutera aktuella frågor. Konferensdagen den 27 oktober är full av aktuella ämnen och avslutas med Styckar-SM och bankett med prisutdelning på kvällen.

Späckat program

På programmet finns bland andra Christer Wik, medgrundare till företaget Hencol som är specialiserat på digitalisering och ny teknik inom livsmedelsproduktion och lantbruk. Företaget har bland annat utvecklat ett system för identifiering och avläsning av köttdjur på gårdsnivå.

Sofia Steinwall från Ica Sverige, Marie Gidlund från Sweden Food Arena och Gry Carl Terrell från Danish Meat Research Institute (DMRI) kommer alla berätta om innovation inom branschen ur olika perspektiv.

Mattias Westberg från Petterssons Charkuteri och Janne Haldesten från Sectyne kommer att tala om hur företag påverkas av hackerattacker och ge tips hur dessa kan undvikas.

Paneldebatt om möjligheter och utmaningar

Carl Eckerdal från Livsmedelsföretagen kommer att tala om hur det går för svensk livsmedelsindustri och både Jonas Köhler, vd Menigo, och Mats Heljestrand, kategoriansvarig kött, Ica Sverige, kommer ge sin bild av det aktuella läget för kött- och charkkategorin. Konferensen avslutas med en paneldebatt där dessa tre deltar om utmaningar och möjligheter för branschen. Konferensen pågår från klockan 9:30 till 15:30 och är kostnadsfri.

Styckar-SM

Efter konferensen kl 15:30 kommer Sveriges första Styckar-SM att avgöras i mässlokalen. Sveriges 6 bästa styckare kommer då att göra upp om vem som är bäst på att stycka en halv gris. Missa inte denna premiär!

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till kvällens middag och bankett. Det gör du på www.charksm.se.

Dagen innan, den 26 oktober, träffas KCF:s kvalitetsnätverk kl. 12:00-14:30 och Kött och Charkföretagens årsstämma genomförs kl. 15:00-16:00. Anmälan gör du till: magnus.darth@kcf.se.