Ny digital lärplattform ska ge fler slaktare och styckare

Nu lanserar KCF den digitala lärplattformen Kött & Charkakademin för att möta bristen på slaktare och styckare i Sverige och behovet av kvalitetssäkrad utbildning.

– Allt fler utbildningar inom slakt, styckning och chark har försvunnit de senaste 20 åren, samtidigt är behovet av utbildningar mycket stort och branschen är i skriande behov av personal. Vi är väldigt glada över att kunna lansera en kvalitetssäkrad utbildning där experter i branschen har spelat en viktig roll i framtagandet, säger Magnus Därth, vd för Kött och Charkföretagen.

Lärplattformen vänder sig till redan anställda som vill bredda sin kompetens, personer som karriärväxlar inom Komvux och arbetslösa i Arbetsförmedlingens rekryteringsutbildning. Kött & Charkakademin erbjuder tre olika utbildningar: slakt, styckning och charkuteritillverkning. Utbildningarna är tillgängliga över hela landet och har ett unikt upplägg med både praktiska och teoretiska delar och det finns möjlighet för en handledare att stötta deltagaren i alla moment. Efter avslutad utbildning får deltagaren ett utbildningsbevis.

– Genom att använda Kött & Charkakademin kommer företagen att kunna stärka yrkesstoltheten hos sina anställda och nå en ökad konkurrenskraft, avslutar Magnus Därth, vd för Kött och Charkföretagen.

Läs mer om utbildningarna på Kött & Charkakademin här.