Landsbygdsminister Jennie Nilsson på unikt studiebesök

Den 18 oktober arrangerade Kött och Charkföretagen i ett unikt samarbete med Eva Gouvelin, Livsmedelsarbetareförbundet, och Martin Lundell, Sveriges Bagare & Konditorer, en studieresa för landsbygdsminister Jennie Nilsson i Halland.

Dagen inleddes med frukost på Stålboms konditori i Falkenberg och fortsatte sedan med diskussioner och rundvandring på HKScans anläggning i Halmstad där Pärsons tunna skivor produceras. Skivningsanläggningen är ett bra exempel på hur företag i branschen jobbar både innovativt och med ständiga förbättringar på miljöområdet.

Dagen kretsade kring den nationella livsmedelsstrategin som ska leda till ökad livsmedelsproduktion och ökad export. Under dagen diskuterades hur strategins visioner ska bli verklighet. Ett stort fokus låg på kompetensförsörjningsfrågan och hur vi i kött- och charkindustrin ska kunna skaffa oss den nödvändiga strukturen för grund- och vidareutbildning som krävs inom våra hantverksyrken för att Livsmedelsstrategins mål ska kunna nås. Vi lyfte också gemensamt den viktiga frågan om schyssta villkor i den svenska livsmedelskedjan.

– Vi hade väldigt bra diskussioner om hur vi skapar fler jobb och får till schysstare villkor i inom livsmedelskedjan i Sverige. Jennie Nilsson är en driven och intresserad minister som har alla möjligheter att också leverera. Det är väldigt viktigt för vår bransch att på detta sätt visa upp vad vi gör och tillsammans med våra samarbetspartners sätta vår bransch på kartan, säger Magnus Därth, vd Kött och Charkföretagen.