E-handel och hållbarhet i fokus den 16 maj
Den 16 maj är det dags för 2019 års stora branschevent för kött och chark, Kött och Charkföretagens årskonferens som även i år äger rum i Stockholm, på Slakthusområdet.
Årets konferens kommer att ta upp två aktuella teman: Kött- och charkbranschens utmaningar när e-handeln ökar och hur ditt företag kan arbeta konkret med hållbarhet.
Direkt efter lunch går vi på djupet kring vad e-handel innebär för kött- och charkbranschen. Vi kommer att få en bred beskrivning av e-handelsutvecklingen för mat och specifikt kött och chark, men även diskutera med relevanta aktörer vad man som leverantör ska tänka på.
Under eftermiddagen kommer vi att fokusera på hållbarhet och hur företag konkret kan tänka kring hållbarhet. Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef från Max Burgers kommer att berätta hur de ser på hållbarhet och om hur de har utvecklat “klimatpositiva” menyer. Under passet kommer vi även att belysa vad klimatkompensation är och hur det fungerar.
Program
11:00-12:00 Årsstämma Kött och Charkföretagen i Slaktkyrkan (endast medlemmar)
12.00-13:00 Lunch i Slaktkyrkan
13:00-13:10 Inledning
Kött och Charkföretagens Vd Magnus Därth hälsar alla välkomna
13:10-13:40 KCF:s konsumentundersökning 2019
Karin Nelsson, Senior Partner, Inizio
13:40-14:30 E-handel: Det är alltid personligt
Mårten Bokedal, Senior Marketing Manager Sweden, Episerver
14:30-15:00 Paus med kaffe i minimässan.
Träffa särskilt Merja Metell Suomalainen (PR-expert, Comma) som svarar på frågor om hur man rustar sig för mediakontakter
TEMA: Hållbarhet
15:00-15:30 Världens första klimatpositiva meny
Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef Max Burgers AB
15:30-16:00 Scienced based targets – Ica:s nästa steg I hållbarhetsarbetet
Emelie Hansson, Klimatstrateg, Ica Sverige AB
16:00-16:30 Fossilfritt kött – ett hållbart alternativ?
Fredrik Sundblad, projektledare och platschef Gotlands Slagteri
16:30-17:00 Uppsummerande frågestund med medverkande
Deltagande: Kaj Török, Max Burgers, Emelie Hansson, Ica Sverige AB, Fredrik Sundblad, Gotlands Slagteri
17:00 Konferensen avslutas
17:00-18:30 Mingel i minimässan hos våra externa partners
18:30 Middag i Slaktkyrkan
Varmt välkomna!
Magnus Därth, vd
Kött och Charkföretagen
Tid: kl 11:00-17:00 samt middag på kvällen
Plats: Slaktkyrkan på Slakthusområdet i Stockholm
Det går inte längre att anmäla sig till evenemanget.