KCF Hösttträff 23 oktober 2025
Den 23 oktober samlas vi för årets stora Höstträff – en eftermiddag och kväll fylld av inspiration, branschinsikter och nätverkande! Alla medlemmar och externa partners är varmt välkomna att delta. Vi håller till i Näringslivets Hus, Storgatan 19 i Stockholm, där hela programmet äger rum.
Anmälan till Höstträffen har stängt. Vill du vara med på konferensen? Mejla anna.hertzman@kcf.se så återkommer vi om det finns plats.
Program
Plats: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Datum: 23 oktober 2025
Kl 10.30-11.30 KCF Årsstämma (endast för KCF medlemmar)
Kl 11-11.30 – Registrering KCF Höstträff 2025
Kl. 11.30-12.30 – Lunch serveras i Stallet
Vi inleder dagen med en gemensam lunch där du får möjlighet att träffa kollegor och knyta nya kontakter.
Kl. 12.30-17.00 – Konferensprogram
Programmet är uppdaterat:
- Rickard Nordin, förste vice partiledare för Centerpartiet, tala om livsmedelsberedskap med särskilt fokus på kött och ge Centerpartiets syn på svensk köttproduktion. Efterföljande frågestund ledd av Magnus Nilsson (vd Nyhléns Hugosons & vice ordförande i KCF) och Johan Eriksson (ordförande i Sveriges Grisföretagare)
- Christina Nordin, generaldirektör Livsmedelsverket – aktuell lägesbild kring investeringsprogrammet för en robust livsmedelskedja, ansvarsfördelningen mellan stat och företag i kris, samt frågor som civilplikt och krigsplacering.
- Nils Arin, chef på Jordbruksverkets beredskapsenhet – om beredskapslager och investeringsstöd på gårdsnivå
- Robert Stekovic, Inköps- och Marknadsdirektör Lidl Sverige – om satsningen Matriket och hur Lidl vill bidra till ökad självförsörjning, stärkt beredskap och exportmöjligheter för svenskt kött.
- Ola Thomsson, inköpschef Protos – ”Tillväxtsatsning lamm Gotland”.
- Anna Kristoffersson, Svenska Fåravelsförbundet – om tillväxt, utmaningar och framtid för svensk lammproduktion
- Håkan Christensson, presenterar Tillväxtagenda Kött – om vägarna framåt för svensk köttproduktion
- Jimmy Sandell, Kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen – analys av kampanjen ”En tugga i taget” .
- Lars Appelqvist, vd Scan Sverige & ordförande KCF – om vikten av att samla branschen och tala med en stark, gemensam röst.
Kl. 17.00-18.30 – Drink & mingel
Vi rundar av konferensprogrammet med en fördrink och fortsatt nätverkande.
Kl. 18.30 – Kvällens meny – en hyllning till svensk smak och råvara
Efter en fullmatad dag med samtal, insikter och möten väntar en trerätters middag som bjuder på det bästa av säsong och svensk kvalitet. Kvällens meny är komponerad med omsorg – och lammrätten serveras med stolthet i samarbete med Protos, sponsor av kvällens lamm.
Förrätt
Kalvtartar med picklad silverlök, Karl-Johanmajonnäs och riven parmesan
Varmrätt
Lammfilé med rostad jordärtskockspuré, dragonsås, körvel och persiljerotschips
Dessert
Crème brûlée med hjortronmylta och havtornssorbet
Specialkost? Inga problem. Mejla anna.hertzman@kcf.se så löser vi det.
OBS! Anmälan har stängt
Anmäl dig till Höstträffen
Välkommen önskar Kött & Charkuteriföretagen!