Nyheter 14 maj 2025 Sista chansen – anmäl dig till KCF:s Vårträff! 14 maj 2025 Webbinarium om avskogningsförordningen 9 juni 13 maj 2025 Anmäl dig till Svenskt Kötts webbinarium den 23 maj 12 maj 2025 Rekryteringsstöd i Västra Götaland och Halland 9 maj 2025 Träffa KCF i Almedalen 8 maj 2025 Livsmedelsdagarna i Tylösand 30 april 2025 Remissvar: Utvärdering av LOH 30 april 2025 Debattartikel i DI: Lönekrav hotar Sveriges beredskap 29 april 2025 KCF om Livsmedelsverkets nya kostråd 25 april 2025 24 kilo mästarchark på Matdagen 23 april 2025 Säkra din plats till Vårträffen 22 maj! 23 april 2025 Seminarieserie: Framtidens livsmedelsproduktion 23 april 2025 Ny finansiering för livsmedelsinnovation! 23 april 2025 Transportförordningen – senaste nytt 16 april 2025 Är ditt företag redo för nästa steg? 10 april 2025 Nominera till Livsmedelspriset – låt kött- och charkbranschen ta plats! 4 april 2025 Remissvar inskickat: Animalieproduktion SOU 2024:56 4 april 2025 Ny GD för Livsmedelsverket – avgörande för vår bransch 31 mars 2025 Välkommen på vårträff med smak av framtiden! 28 mars 2025 Strategin är här – men var är åtgärderna? 19 mars 2025 KCF:s vårträff – en dag fylld av insikter och nätverkande! 19 mars 2025 Livsmedelsverket granskas – nu kan du påverka! 17 mars 2025 Säkra svenskt griskött genom ökad biosäkerhet 11 mars 2025 Exportera nötkött till Sydkorea 7 mars 2025 Arbetsförmedlingen beviljar KCF främjandemedel 27 februari 2025 Ny EU-vision sätter animaliesektorn i fokus 27 februari 2025 Branschen kräver åtgärder mot vildsvinsproblemet 26 februari 2025 KCF:s vårträff 22 maj 25 februari 2025 Vi lyfter Husmanskostens Dag – gör det du också! 17 februari 2025 EU:s nya djurtransportförslag – hot mot det svenska systemet 20 januari 2025 4 februari: Webbinarium om nitrit 17 januari 2025 Save the date - KCF återinför vårträffen! 15 januari 2025 Mul- och klövsjuka konstaterad i Tyskland 20 december 2024 Regeringen inte nöjd med föreslagna kostråd 20 december 2024 Fler väljer en riktigt ”god” jul 12 december 2024 Sveriges bästa pressylta från Vaggeryds Chark 6 december 2024 Ny rapport om Framtidens Jordbruk och Grisproduktion 5 december 2024 Carlströms Kött och Chark – Svensk mästare i prinskorv 27 november 2024 Signal och Andersson – Svensk mästare i Julskinka andra året i rad! 25 november 2024 KCA Online: Nytt digitalt språkstöd för branschen 22 november 2024 Kött och chark toppar julbordet 2024 21 november 2024 Ny debattartikel om Afrikansk svinpest – Läs och agera nu! 15 november 2024 Magnus Därth i ATL om Avskogningsförordningen 15 november 2024 Svenska plattformen för riskgrödor 15 november 2024 Ica Supermarket Medis är Årets Kött och Charkavdelning 2024! 12 november 2024 Framtidens Jordbruk – Gris 7 november 2024 Nya Ambassadörsfilmer om KCA 7 november 2024 UECBV Årsmöte i Warszawa 7 november 2024 Exklusivt medlemserbjudande 25 oktober 2024 Remissyttrande: Livsmedelsverkets generella kostråd för den vuxna befolkningen 14 oktober 2024 Möt branschens toppnamn på Kött & Charkuteridagarna den 17 oktober i Malmö! 10 oktober 2024 Är du redo att utforska framtidens förpackningar? 27 september 2024 Livsmedelsverket föreslår skärpta köttrekommendationer 23 september 2024 Styckar-SM 2024 – Sveriges bästa styckare tävlar i Malmö 20 september 2024 Behöver ni stärka kompetensen inom köttförädling? 19 september 2024 Förpackningsseminarium 16 oktober, Slagthuset i Malmö 5 september 2024 Avskogningsförordningen – En nulägesbild 30 augusti 2024 Landsbygdsminister Peter Kullgren inviger Styckar-SM 22 augusti 2024 Kött på frammarsch: Trenden som vänder 20 juni 2024 Minskad salthalt i charkprodukter 14 juni 2024 Anmälan till Styckar-SM öppen 11 juni 2024 Anmäl tävlingsprodukter till Chark-SM 7 juni 2024 Ny hållbarhetsansvarig på KCF 17 maj 2024 Anmälan öppen till Kött och Charkuteridagarna 16 april 2024 KCF positiva till utredarens förslag om kamerabevakning 21 mars 2024 Väsentlighetsanalys sätter hållbarhetsfrågorna i fokus 19 februari 2024 Nu förstärker KCF inom både hållbarhet och kommunikation 7 november 2023 Ny branschorganisation stärker kött- och charkbranschen 1 september 2023 Ny digital mötesplats ska ge fler jobb i köttbranschen 25 augusti 2023 Kött och charkföretagens årskonferens 26/10 2023 28 juni 2023 HKScan lanserar #korvdalen under Almedalsveckan i Visby 22 maj 2023 Nu klart: Kött och Chark-SM 2024 arrangeras i Malmö 28 april 2023 Kött- och charkbranschens tydliga inspel till Livsmedelsstrategin 2.0 28 mars 2023 Öppet brev till finansministern från 800 medlemsföretag 27 februari 2023 Kött och charkbranschen satsar på språkstöd för nyanlända 21 februari 2023 KCF kommenterar Livsmedelsverkets nya tillsynsmodell 2 november 2022 Daniel Tunner vinnare i första upplagan av Styckar-SM 31 oktober 2022 Här är hela vinnarlistan från årets Chark-SM 27 oktober 2022 Kött och Charkföretagen får ny ordförande 22 september 2022 Efterlängtat Chark-SM tillbaka – missa inte årets fest! 5 september 2022 Fler styckare till branschen målet för KLS nya satsning 16 augusti 2022 Missa inte att anmäla dig till årets Chark-SM i Göteborg 4 juli 2022 Arbetslösa och branschen drabbas av regeringens bristande agerande 20 juni 2022 Språkstöd hjälper nyanlända till arbete i köttbranschen 16 maj 2022 Chark-SM 2022 är igång – dags att skicka in ditt tävlingsbidrag 25 april 2022 Regeringen presenterar utökat krispaket för köttbranschen 17 mars 2022 Gemensam aktion för att säkra svenskt kött och svensk fågel 23 februari 2022 KLS Ugglarps sammanställer leverantörers klimatavtryck 18 februari 2022 Följ oss gärna och tyck till på vårt nya LinkedInkonto 31 januari 2022 Ny digital lärplattform ska ge fler slaktare och styckare 16 november 2021 Osynliggör inte företagens faktiska hållbarhetsarbete 28 oktober 2021 Se Kött och Charkföretagens årskonferens i efterhand 19 oktober 2021 Allt vanligare med otillbörliga affärsmetoder enligt företag 6 oktober 2021 Tema: Marknaden efter Corona och otillbörliga handelsmetoder 12 maj 2021 Chockhöjda kontrollavgifter drabbar livsmedelsbranschen 10 maj 2021 Det osäkra pandemiläget gör att Chark-SM flyttas fram till 2022 5 april 2021 Kompetensbrist hotar svensk kött- och charkproduktion 25 mars 2021 Slutrapport om kompetensläget överlämnad till Jennie Nilsson 29 januari 2021 Förbättrad foderproduktion ska minska klimatpåverkan 18 december 2020 Efterlängtad kompetens-satsning för kött- och chark