E-handel och hållbarhet i fokus den 16 maj

Den 16 maj är det dags för 2019 års stora branschevent för kött och chark, Kött och Charkföretagens årskonferens som även i år äger rum i Stockholm, på Slakthusområdet.

Årets konferens kommer att ta upp två aktuella teman: Kött- och charkbranschens utmaningar när e-handeln ökar och hur ditt företag kan arbeta konkret med hållbarhet.

Direkt efter lunch går vi på djupet kring vad e-handel innebär för kött- och charkbranschen. Vi kommer att få en bred beskrivning av e-handelsutvecklingen för mat och specifikt kött och chark, men även diskutera med relevanta aktörer vad man som leverantör ska tänka på.

Under eftermiddagen kommer vi att fokusera på hållbarhet och hur företag konkret kan tänka kring hållbarhet. Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef från Max Burgers kommer att berätta hur de ser på hållbarhet och om hur de har utvecklat “klimatpositiva” menyer. Under passet kommer vi även att belysa vad klimatkompensation är och hur det fungerar.

Program
11:00-12:00 Årsstämma Kött och Charkföretagen i Slaktkyrkan (endast medlemmar)

12.00-13:00 Lunch i Slaktkyrkan

13:00-13:10 Inledning
Kött och Charkföretagens Vd Magnus Därth hälsar alla välkomna

13:10-13:40 KCF:s konsumentundersökning 2019
Karin Nelsson, Senior Partner, Inizio

13:40-14:30 E-handel: Det är alltid personligt
Mårten Bokedal, Senior Marketing Manager Sweden, Episerver

14:30-15:00 Paus med kaffe i minimässan.
Träffa särskilt Merja Metell Suomalainen (PR-expert, Comma) som svarar på frågor om hur man rustar sig för mediakontakter

TEMA: Hållbarhet
15:00-15:30 Världens första klimatpositiva meny
Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef Max Burgers AB

15:30-16:00 Scienced based targets – Ica:s nästa steg I hållbarhetsarbetet
Emelie Hansson, Klimatstrateg, Ica Sverige AB

16:00-16:30 Fossilfritt kött – ett hållbart alternativ?
Fredrik Sundblad, projektledare och platschef Gotlands Slagteri

16:30-17:00 Uppsummerande frågestund med medverkande
Deltagande: Kaj Török, Max Burgers, Emelie Hansson, Ica Sverige AB, Fredrik Sundblad, Gotlands Slagteri

17:00 Konferensen avslutas

17:00-18:30 Mingel i minimässan hos våra externa partners

18:30 Middag i Slaktkyrkan

Varmt välkomna!
Magnus Därth, vd
Kött och Charkföretagen

Tid: kl 11:00-17:00 samt middag på kvällen
Plats: Slaktkyrkan på Slakthusområdet i Stockholm


Det går inte längre att anmäla sig till evenemanget.